Historisch Haarlem

De kaart met gevelteken-objecten is in ontwikkeling en daarom onvolledig.

Zo ziet het er nu uit:

In ontwikkeling

De ontwikkeling moet uiteindelijk het volgende resultaat opleveren:

  1. Het opzoeken van geveltekens, voornamelijk nog gevelstenen, zal via een zoekvenster op de kaart gebeuren. Deze is in ontwikkeling zoals je deze bijvoorbeeld op deze site ziet: https://kaarten.haerlem.nl/. Uiteindelijk zullen alle historische objecten op de kaart te selecteren zijn. Dat kan je al deels zien op de tevoren genoemde kaart
  2. Door op de loep te drukken, krijg je een invulveld waarin je iets in de vorm van een naam, adres of objecttype kan invullen en vervolgens verschijnen er suggesties, waarbij je het gezochte object kan selecteren. Er verschijnt op de kaart een venster bij de locatie van het desbetreffende object, met een korte uitleg
  3. Elk pinnetje dat je op de kaart aanklikt, geeft een foto op postzegelformaat en een korte uitleg. Voor details is er een doorverwijzing. In het geval van geveltekens wordt je naar een pdf-document gestuurd (als die gereed is). In bijvoorbeeld hofjes, wordt je naar de site van de Stichting Haarlemse Hofjes http://www.hofjesinhaarlem.nl/  gestuurd.
  4. Wij zijn bezig de historische informatie in een gegevensbank op te nemen. Dan kunnen wij de lijst en de kaartgegevens geautomatiseerd en uit dezelfde bron genereren. Nu is dat gescheiden en komt voort uit eerdere pogingen een goede presentatie te maken. Helaas is daar nog veel handwerk bij nodig. Straks niet meer.
  5. De SGVH hoeft dan alleen een formulier op de website te benaderen voor selectie van gegevens, het bijwerken en het aanvullen. De software zorgt vervolgens voor presentatie en op de kaart en een lijst.
  6. SGVH is verantwoordelijk voor de inhoud, de webbouwer voor de opmaak en de inrichting van de website.